MEME ESTETİĞİ

MEME BÜYÜTME ( YENİ NESİL ÇİPLİ MEME İMPLANTLARI ) meme dokusu altına ya da kas dokusu altına yerleştirilen meme protezleri ile meme hacminin artırılması işlemidir. Bu müdahale yapısal olarak küçük memeler için, asimetriler ve boyut farklılıkları için ya da doğumdan sonra küçülmüş ve içi boşalmış memeler için uygulanabilir.

Genel Anestezi altında yapılır.Ameliyat Süresi 1-1,5 saat•
1 Gün Hastane kalınır.5.gün kontrol yapılır.4 Hafta özel sütyen kullanılması gerekli
His Kaybı Olmaz

Silikon, vücut için bilinen en az allerjen maddedir. Dolayısıyla allerjik reaksiyon oluşturması beklenmez.

Süt salgısına geçmez ve meme hastalıklarına (kanser dahil) bilinen hiç bir yan etkisi yoktur.
40 yaş üzeri bayanlarda rutin yapılması gereken mamografiyi engellemez.
Meme protezi, koltukaltı, meme başı ya da meme altı oluktan yerleştirilebilir. Günümüzde en sık kullanılan yöntem; meme altı yaklaşımla protezin konulmasıdır.

Ameliyat sonrası 1. hafta sonunda günlük yaşamına dönebilir. Yeni yapılan göğüslerin şekillenmesi ve belli bir form kazanması 3-6 ay arası bir zaman alabilir. İlk başta dik ve gergin olan memelerin, yer çekimi ve doku esnemesinin etkisiyle ideal forma ulaşması için zamana ihtiyacı vardır. Ameliyat sonrası memelerdeşişlikler görülebilir. Bu durum geçicidir.

Çipli meme implantlarının en önemli özelliği: kendi üzerlerinde dijital bir kimlik taşımalarıdır. İmplantın üzerinde bulunan bu mikroçipler, implantın hacmini, şeklini, kabuk yapısını, üretim tarihini, üretim yerini ve seri numarasını içeren bilgileri taşır. Böylece yapılan ameliyatın üzerinden kaç yıl geçerse geçsin, göğüs üzerine tutulan bir dedektör aracılığı ile bu bilgilere her zaman ulaşilabilir. Diğer taraftan çipli implant kullanımı, hastaya FDA onayı almış ve belli bir üretim kalitesine sahip implantların uygulandığınıda göstermektedir.
çipli meme implantlarıbize sağladığı diğer bir avantaj, ‘süper jel’ adı verilen içerik ile imal edilmiş olan ergonomik formdur. Ergonomik form meme implantları, yuvarlak ve anatomik form meme implantları dışında 3. bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu formdaki implantlar, vücudun pozisyonuna göre şekillenmekte, örneğin ayaktayken damla formunu almakta, sırt üstü yatar pozisyondayken ise yuvarlaklaşmaktadır. Böylece memenin o doğal yapısı daha iyi taklit edilmektedir. Nano teknoloji ile üretilen bu dış kabuklar, sızdırmazlık açısından son derece güvenilirdir