2017 -2018 Estetik Trendleri

Gelişen teknoloji estetik trendlerini de belirliyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanları 2017 yılının dünyadaki estetik trendlerini yorumladı ve gelecek yıl ön plana çıkacak uygulamaları sıraladı.

Dünyada bilinen ve tanınan kurumların araştırmalarından yola çıkarak 2018’nin estetik trendlerini öngören uzmanlar, doğal güzelliğin daha çok ön plana çıkacağını söylüyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanları, Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin (ASPS) verilerine göre gelecek yıl ön plana çıkması muhtemel estetik uygulamaları sıraladı.

Meme Büyütme
Liposuction
Burun
Göz Kapağı
Karın Germe olarak sıralıyor.

Yeni jenerasyonun radikal ve hemen dikkat çekecek değişiklikler yerine doğal yöntemleri tercih ettiklerini , bıçak altına yatmak yerine minimal invaziv ve ameliyatsız işlemleri tercih ettiğini görüyoruz. Botoks, dolgu, lazer, radyo frekans, kimyasal peeling ve cerrahi küçük lokal işlemler ilk sıralarda yer alıyor.

Erkekler de artık genç ve dinç kalmak için estetik ve cerrahi işlemlere başvuruyor. İşlemlerin uzun zaman almaması ve iyileşme süreçlerinin kısa olması talebi artırıyor, Yaş sınırı kalmadı. Gençler artık anti-aging konusunda daha bilinçli ve koruyucu olarak estetik cerrahiyi tercih ederken, yaşı ilerlemiş kişiler ise dinç kalmaya yaşının genci görünmeye çalışıyor, Doğal yöntemler en çok tercih edilen tedaviler arasında.P.R.P (Plazma tedavisi) yağ enjeksiyonları yer alıyor.Örneğin sizden alınan yağın yeniden vücut şekillendirmek için meme ve popo büyütmede silikon yerine, yüz şekillendirmede ve ellerde gençleşmede veya erkek/kadın genital bölgelerinde yağ transferinde kullanılması gibi.